Boksen als Metafoor

Als we met bokshandschoenen tegenover elkaar staan, reageren we instinctief. Tijdens situaties onder druk, zoals discussies in de  ‘ja, maar’ sfeer, gebeurt in ons brein hetzelfde. Het ‘vecht-vlucht of bevries’ mechanisme, maakt dat we niet meer in staat zijn echt te luisteren naar onze gesprekspartner. Tijdens het boksen worden onze primaire stijlen van communiceren zichtbaar. Dit levert, als we reflecteren op ons gedrag, de nodige inzichten op en draagt bij aan vertrouwen en respect voor de ander.

Ga voor de Win-Win

Zoek je een op het communicatieproces gerichte workshop in het kader van de teamontwikkeling? De workshop ‘Ga voor de Win-Win’ is bij uitstek geschikt voor teams waarbij aspecten van de onderlinge samenwerking van belang zijn.

Structuur workshop

Op een speelse manier starten we met het wakker maken van onze reflexen en het ervaren van de basics van het boksen. Vervolgens worden korte gevechtjes met elkaar aangegaan en worden zichtbare ‘tegen- en samen gedragsreacties’ inzichtelijk gemaakt. Hierdoor ontstaan veel ingangen om de  huidige samenwerking in de organisatie te bespreken. De workshop eindigt met het delen van inzichten.

Veiligheid

Het veiligheidsaspect wordt vooraf duidelijk aan de orde gesteld. Daarnaast zal er een veilige sfeer worden gecreëerd waardoor openheid en feedback kan plaatsvinden.  Meedoen vereist geen conditie of techniek en kan in makkelijk zittende kleding worden gevolgd.

Wat levert de workshop op?

✓ inzicht in tegen- en samen gedragsreacties van teamgenoten
✓ openheid en feedback over elkaars gedragsreacties
✓ krachtige reminders voor samenwerking in de praktijk
✓ een plezierige krachtige teambuilding

* Duur: 2 – 3,5 uur

* Maximaal 50 deelnemers

* Op locatie door heel Nederland

* Afgestemd op de behoeften van de organisatie

 

Kijk voor diverse mogelijkheden op  www.boksenalsmetafoor.nl