+31 (0) 650 978 333 info@meta-com.nl

Bokstherapie Traject

 

  • Wil je je persoonlijke weerbaarheid vergroten

  • Wil je leren hoe je je emoties beter kunt

    reguleren?

  • Wil je zowel je fysiek, mentaal als emotioneel meer in  balans komen?

Ingeprente overtuigingen maken dat het niet gewenst is onze emoties te laten zien. We hebben geleerd en zijn gewend ons in te houden en aan te passen. Hierdoor wordt de energie van onze emoties  opgestapeld, hetgeen ons zowel fysiek als mentaal uit balans brengt.
Boksen werkt als een spiegel voor ons gedrag en maakt ons in eerste instantie bewust wat ons patroon is waardoor we uit balans raken.
Met gebruikmaking van boksmaterialen, methoden uit de toegepaste (sport)psychologie, maak je weer contact met je oorspronkelijke kracht en leer je dit te gebruiken in je verdere persoonlijke groei.

Het bokstherapie traject wordt volledig afgestemd op jouw specifieke behoeften. Voorbeelden van thema’s die aan bod kunnen komen zijn:  emotieregulatie, assertiviteit, stresshantering, incasseringsvermogen, veerkracht, faalangst en zelfvertrouwen.

 

Hoe ziet een Bokstherapie traject er uit?

Een bokstherapietraject start met een vrijblijvende telefonische kennismaking. Besluit je om aan het traject deel te nemen, dan start het traject met een intake en een praktijkdeel van samen ongeveer anderhalf uur.

De vervolgsessies bestaan telkens uit een korte inventarisatie, praktijk- en evaluatie deel.  Na een sessie ontvang je per mail een op maat afgestemde thuisopdracht waarmee je tussentijds mee aan de slag kan tot aan de volgende sessie.

 

  • Het individueel traject bestaat uit vijf sessies van 1,5 uur.
  • Tijdens het praktijkgedeelte maken we gebruik van bokshandschoenen,  stootkussen, bokszak, pads en ander klein materiaal.
  • Wat betreft de beschikbaarheid kunnen sessies door de weeks overdag gepland worden tussen 09.00 uur en 17.00 uur.

Wil je weten of een bokstraject geschikt is voor jou, neem dan vrijblijvend contact met mij op en bel 0650 978 333
of vul onderstaand contactformulier in.

In de zomer van 2021 heb ik bij Rob een individueel coachingstraject gevolgd. In vijf sessies van 1,5 uur zijn we aan de slag gegaan met mijn persoonlijke doelen.
Ik vond het verrassend, confronterend en verhelderend om te ervaren hoe ogenschijnlijk eenvoudige boksoefeningen mij bewust maakten van mijn patronen. Patronen die ik weliswaar kende, maar die nu op een andere manier werden blootgelegd dan bij de meer verbale coaching en therapie die ik heb gehad. Bij mij heeft dat voor meer bewustwording gezorgd.

Rob is als coach breed georiënteerd. Hij heeft kennis van diverse theorieën en stromingen. Dat maakt dat hij in individuele sessies kan anticiperen en kan werken met wat zich aandient. Dat maakte het mogelijk om aan de slag te gaan met een patroon dat zich tijdens het boksen aandiende. Namelijk het denken vanuit de behoeften van de ander in plaats van vanuit mijn eigen behoeften. Ik kan Rob zeker aanbevelen.

Freek A

projectmedewerker , Onderwijs

Ik wil je ontzettend bedanken voor je hulp, inzicht, empathie, geduld, vasthoudendheid en durf. Ik heb zó ontzettend veel geleerd in deze zes sessies; wat ik toch in alle eerlijkheid niet zo intens verwacht had. Ik heb ontzettend veel bewondering voor jouw houding en acties tijdens onze bijeenkomsten. Ik ben in alle sessies getest, getoetst en bang geweest. Maar ik ben nooit onveilig, on-vertrouwd of hulpeloos weggelopen; eerder het tegendeel.

Hoewel je stiekem misschien altijd hoopt bij zulke sessies dat er ‘snelle en gemakkelijke’ tools uitkomen om de hulpvraag te beantwoorden, waardeer ik het juist dat je de focus ook legt op de moeilijke vragen en niet bang bent geweest om mij daarmee te confronteren.  Kortom, veel dank en bewondering!

 

Sandra van E.

Productmanager

Contactformulier

6 + 1 =