Competentie Coaching

Een competentie is een geheel van kennis, ervaring, vaardigheden en talent. Competenties zijn voor organisaties meetbare indicatoren en worden gebruikt als maatstaf voor het functioneren. Voordeel van voor de functie omschreven competenties is dat deze zijn te vertalen naar concreet gedrag. Dit maakt dat competentiets trainbaar en verbeterebaar zijn.
Competenties zijn dus meer dan vaardigheden alleen. Competentiecoaching is gericht op het in kaart brengen en het ontwikkelen van de competenties welke voor de huidige of toekomstige functie wordt gevraagd. Het kan zijn dat een specifieke vaardigheid wel aanwezig is, maar dat een belemmerende overtuiging weerhoud de vaardigheid met succes in te zetten. Dit betekent dat de coaching zich richt op een niveau waarin de oorzaak van het niet toepassen van de competenties ligt.
Voorbeelden van competenties zijn: stressbestendigheid, organisatiesensitiviteit, besluitvaardigheid, assertiviteit, samenwerken en probleemanalyse.

Traject Competentie Coaching

 We starten de coaching met zowel een drijfveren- als  competentietanalyse om een beeld te krijgen van waar je energie van krijgt, wat energie kost en welke competenties je beschikt.
Vervolgens onderzoeken welke competenties het meest bij je passen en/of voor een huidige of toekomstige functie worden vereist.

Competenties ontwikkelen

De coaching kan gericht zijn op loopbaanmogelijkheden , maar kan ook gericht zijn om bepaalde competenties die nodig zijn binnen jouw functie  om deze beter onder de knie te krijgen.
Wanneer competenties worden ontwikkeld die op dit moment beperkend werken, zal dit leiden tot o.a. zelfvertrouwen, rust en acceptatie, persoonlijke effectiviteit, en een hogere productiviteit.

Contactformulier

12 + 8 =