Teamdag Kleur Bekennen

Zoek je een één-daagse training waarbij de teamontwikkeling of teambuilding centraal staat?
Het doel van deze teamdag is om samen met het team op een ludieke wijze uit de comfortzone te gaan, elkaar beter te leren kennen en daardoor beter samen te werken. 

Ochtendprogramma

In de ochtend gaat het team aan de slag met de bokshandschoenen. Het team ervaart de overeenkomsten en verschillen in de diverse stijlen van communiceren. De opgedane inzichten worden meegenomen naar het middagprogramma.  Het team doorloopt een proces van herkennen, erkennen en benutten van persoonlijke stijlen van communiceren.  Vooraf wordt besproken welke thema’s er in het team aan de orde zijn. Veel voorkomende thema’s zijn: feedback geven en ontvangen, regie kunnen nemen over eigen gedragen en omgaan met verschillende gedragsstijlen.

Aspecten die behandeld worden zijn: contact maken, ruimte innemen en geven,  leiding geven en – nemen, raken en geraakt worden, incasseren en wendbaarheid en komen tot een win-win. 

Middagprogramma

Tijdens de middag gaan de teamleden aan de slag met het inzichtelijk krijgen van de drijfveren in de werkomgeving. Achtergrond is de waardentheorie van Graves of het DISC model. Naar keuze wordt online of ter plekke een test ingevuld waarmee de teamleden inzicht krijgen in hun persoonlijk profiel.
Uitgangspunt is hoe de verschillen van de individuele drijfveren te benutten in het kader van de teamdoelstelling. Door het aangaan van uitdagende teamopdrachten wordt stilgestaan bij vragen als: “hoe werken we eigenlijk samen” en “wat kunnen we doen om onze individuele kwaliteiten te benutten ten behoeve van het team?” Maar ook praktische vragen als:  “weten we elkaar wel te vinden, zoeken we elkaar op en geven we elkaar feedback?”

Specifieke behoeften worden door middel van een intake-gesprek geinventariseerd, waardoor de training op maat wordt verzorgd.  

Facilitators

De dag wordt begeleid door trainer/facilitator Rob Rijk en senior facilitator Gerda van Leeuwen. Zowel Rob als Gerda hebben veel ervaring in het trainen en begeleiden van teams in organisaties en zijn specialist op het gebied van de gedrags/drijfverentesten DISC en Management Drives.

 

 

Contactformulier

14 + 4 =